Politika zasebnosti

POLITIKA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV

V podjetju Karmen Klemenčič s.p. se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov, zato z vašimi osebnimi podatki ravnamo v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR, Uredba EU 2016/697) in veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07)) in drugo zakonodajo, ki nam daje pravno podlago za obdelavo osebnih podatkov.

UPRAVLJALEC

Upravljalec osebnih podatkov je podjetje Karmen Klemenčič s.p., Ulica Juleta Gabroška 11, 4000 Kranj, DŠ: 29896185, e-pošta: info@4fit.si.

Za vprašanja, povezana z varstvom oz. obdelavo vaših osebnih podatkov, se lahko obrnete na info@4fit.si.

OSEBNI PODATKI

“Osebni podatek” pomeni katero koli informacijo v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom (v nadaljnjem besedilu: posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki); določljiv posameznik je tisti, ki ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto tega posameznika.

INFORMACIJE O OBDELAVI VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Podjetje zbira in obdeluje vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali prostovoljno, z obiskom naše spletne strani in / ali uporabo naših storitev.

Vaših podatkov ne bomo posredovali tretjim nepooblaščenim osebam, prejemnikom v tretjih državah ali mednarodnim organizacijam.

Vaši podatki bodo morda posredovani pogodbenim obdelovalcem, vendar bodo le-ti podatke obdelovali zgolj v okviru navodil našega podjetja in vaše osebne podatke ne bodo smeli uporabiti za katerekoli druge namene (npr. računovodski servis, vzdrževalci informacijskih sistemov, ponudniki e-poštnih storitev, ponudniki družabnih omrežij in spletnega oglaševanja (Google, Facebook, Instagram ipd.).

Podjetje za zaščito vaših podatkov uporablja varno programsko opremo in skrbi za informacijsko varnost. Posameznik je sam odgovoren za varnost svojih podatkov objavljenih na internetu, da svoje osebne podatke posreduje varno in da so posredovani podatki točni in verodostojni.

Elektronska povpraševanja (po elektronski pošti ali na podlagi kontaktnega obrazca na spletni strani
Namen obdelave podatkov je obdelava povpraševanja za stik preko elektronske pošte ali kontaktnega obrazca na spletni strani. Obdelava je potrebna za izpolnitev pogodbe oz. za izvajanje pred pogodbenih ukrepov na zahtevo takega posameznika.

Upravljanje strank
Namen obdelave podatkov je upravljanje podatkov v okviru poslovnega razmerja s strankami. Tako bo podjetje vaše podatke obdelovalo z namenom sklenitve in izvajanja pogodbe. V nasprotnem primeru ni možno skleniti pogodbe. V primeru privolitve, lahko podjetje podatke uporablja tudi z namenom obveščanja o storitvah, dogodkih, izobraževanjih, ponudbah in drugih vsebinah.

Trženje za lastne namene
V primeru uporabe zakonitega interesa za katerega si prizadeva podjetje, podjetje opravi presojo skladno s Splošno uredbo. Namen obdelave podatkov je obveščanje in oglaševanje, tudi za namene ponujanja storitev, blaga, obveščanje o dogodkih, itd. z uporabo elektronske pošte, navadne pošte, telefonskih klicev in drugih telekomunikacijskih sredstev.

Ostalo
Podjetje lahko obdeluje osebne podatke posameznika na podlagi privolitve oz. soglasja. Tako lahko obdeluje določene osebne podatke posameznika tudi za naslednje namene, kadar posameznik poda za to soglasje:
– naslov prebivališča in naslov elektronske pošte za namene obveščanja in komunikacije,
– davčna številka oziroma EMŠO za namene morebitne izvršbe v primeru neizpolnitve obveznosti (npr. neplačilo računa),
– fotografije, video posnetki in druge vsebine, ki se nanašajo na posameznika (npr. objava slik posameznikov na spletni strani podjetja) za namene dokumentiranja aktivnosti in obveščanja javnosti o delu in dogodkih podjetja;
– druge namene, za katere se posameznik strinja s privolitvijo.

PIŠKOTKI

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta.

Na naši spletni strani uporabljamo naslednje tipe piškotkov:

Sejni piškotki: začasni ali sejni piškotki bodo odstranjeni iz računalnika, ko zaprete vaš brskalnik (npr. Chrome ali Internet Explorer). Ti piškotki pomagajo izboljšati delovanje in uporabnost naše spletne strani. Na primer, omogočajo, da zaznamo, ali lahko vaš brskalnik zažene majhne spletne programe (imenovane »skripte«), ki zagotavljajo dodatne funkcionalnosti spletne strani ali omogočajo, da se spomnimo kakršnih koli preferenc, ki ste jih nastavili (kot na primer velikost črk ali nastavitev jezika).

Trajni piškotki: trajni ali shranjeni piškotki ostanejo v računalniku, ko zaprete brskalnik. Spletna stran jih uporablja za shranjevanje informacij, na primer vpisno ime in geslo, tako da se ni treba vpisati vsakič, ko obiščete neko mesto. Trajni piškotki ostanejo v računalniku približno 6 mesecev.

Analitični piškotki tehnologije Google Analytics. Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. Te informacije uporabljamo za pripravo poročil in so nam v pomoč pri izboljšavah uporabniškega vidika spletne strani. Piškotki zbirajo informacije v anonimni obliki, vključno s številom obiskovalcev spletne strani, od kje so obiskovalci prišli na to spletno stran in spletne stani, ki so jih obiskali. Nekateri piškotki, določeni za ta namen, se samodejno odstranijo iz naprave, ko zaprete svoj brskalnik. Drugi se lahko ohranijo do 24 mesecev od vašega zadnjega obiska naše spletne strani. Lahko se odpoveste sledenju Google Analytics z obiskom: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Piškotki, ki so vezani na vtičnike (social media plug-in) družbenih omrežij in storitev: družbena omrežja omogočajo spletnim mestom, da v svojo vsebino integrirajo njihove produkte – tako lahko uporabniki delijo vsebine s svojimi prijatelji (različni gumbi, kot so všeč mi je, deli vsebino, priporoči …). Vtičniki uporabljajo piškotke, da lahko družbena omrežja identificirajo svoje člane, ko ti pridejo na spletno mesto z vtičnikom.

Ime piškotka Namen Veljavnost
eu-opt-in Obvestilo za piškotke 5 let
Popupform-hide-*** Popup obvestilo (obrazec) 5 let
Cart Košarica 5 dni
_ga Google 2 leti
_gat Google 10 min

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

Priglasitev

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

Google oglaševanje in sledenje
Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi. Pridružujemo si pravico, da uporabnike napotimo na druge strani svetovnega spleta in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino.

HRAMBA IN IZBRIS OSEBNIH PODATKOV

Podjetje bo vaše osebne podatke hranilo le toliko časa, dokler bo to potrebno za uresničitev namena, zaradi katerega so bili osebni podatki zbrani in obdelovani. V kolikor gre za podatke, ki jih podjetje obdeluje na podlagi osebne privolitve posameznika ali zakonitega interesa, bo podjetje podatke hranilo do preklica privolitve oz. do zahteve do izbrisa podatkov (v tem primeru se podatki izbrišejo najkasneje u roku od 15 dni).

Če ni drugače navedeno in v kolikor podjetje podatke obdeluje na podlagi zakona, je kriterij za določitev obdobja hrambe ustrezno zakonsko določeno obdobje hrambe. Po izteku takega obdobja se podatki izbrišejo, če niso več potrebni za izvedbo pogodbe ali sklenitev pogodbe.

Kadar pride do izbrisa podatkov mora podjetje osebne podatke učinkovito in trajno izbrisati ali jih anonimizirati, tako da jih več ni mogoče povezati z določenim posameznikom.

VAŠE PRAVICE GLEDE OBDELAVE PODATKOV

V skladu z veljavno zakonodajo imate sledeče pravice glede obdelave vaših osebnih podatkov, ki jih obdeluje naše podjetje:
1. Pravico do informacij / obveščanja (ali podjetje hrani osebne podatke posameznika, katere, na kateri pravni podlagi, zakaj jih uporabljamo; pregled svojih osebnih podatkov)

  1. Pravica do popravkov ali izbrisa (popravek ali izbris dela ali vseh svojih osebnih podatkov)
  2. Pravica do omejitve obdelovanja (npr. omejitev obdelovanja za namene neposrednega trženja)
  3. Pravica do ugovora zoper obdelavo (npr. za oblikovanje profilov)
  4. Pravica do prenosa podatkov (prenos svojih podatkov k drugemu upravljalcu v strukturirani el. obliki)
    6. Pravica do vložitve pritožbe proti našem podjetju pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si/.

Če želite navedene pravice uveljavljati, nas lahko kadarkoli kontaktirate pisno na elektronski naslov: info@4fit.si. Z uveljavljanjem pravice do preklica, ni dotaknjena zakonitost obdelave podatkov, ki je bila do preklica že izvedena.

SPREMEMBA POLITIKE VARSTVA OSEBNIH PODATKOV

V primeru spremembe Politike varstva osebnih podatkov podjetja Karmen Klemenčič s.p. bo vsaka sprememba objavljena na spletni strani podjetja: 4fit.si. Z uporabo spletne strani posameznik potrjuje, da je prebral, razume, sprejema in soglaša s celotno vsebino te Politike varstva osebnih podatkov.

  1. VEČ INFORMACIJ

V primeru kakršnih koli vprašanj v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov, nas kontaktirajte na elektronski naslov: info@4fit.si